Меню сайту
Форма входу
Пошук
КОНТАКТНІ ДАНІ
Адреса установи:

Україна, Волинська обл., м.Ківерці, вул. 17вересня 6 А
Контактні телефони:

(03365) 2-15-02, 3-10-48
Електронна пошта:

kivertsi.tercentr@gmail.com
Головна » 2018 » Травень » 7 » Лекція : " Весняна алергія "
09:39
Лекція : " Весняна алергія "

Після похмурої осені, довгої холодної зими та виснажливих холодів так хочеться радіти ласкавому сонечку, зеленіючим деревам, квітучим рослинам та приходу весни. І як прикро, якщо замість цієї радості починається нежить, кашель, чхання та свербіж в очах.

Дуже багато людей в такі моменти починають думати, що це все ознаки ГРВІ. Для когось це виявляється правдою. Але далеко не для всіх. Найчастіше це можуть бути ознаки весняної алергії (полінозу).

Статистичні дослідження показали, що практично третина всього населення країни страждає від цієї недуги, і з кожним роком їх кількість зростає .

Стосується це і чоловіків, і жінок, дорослих і дітей. Вчені вважають, що це пов’язано зі звиканням до благ цивілізації, віддаленням від природи. Адже в міських умовах слабшає імунітет, організм втрачає свої захисні сили. Дуже часто алергія передається у спадок . Дитина батьків-алергіків з імовірністю до 80 % теж буде страждати на цю недугу. Серед інших причин можна назвати неправильний раціон харчування, велика кількість стресів. Загострити реакцію може тютюновий дим. Тому курці теж відносяться до зони ризику.

Ознаки алергії можна помітити приблизно в середині квітня, коли починають цвісти вільха, береза, ліщина, клен, акація, ясен, в’яз. Саме вони найбільш часто викликають алергію, а все через те, що їх пилок дуже дрібний. Хвойні ж дерева з їх великим пилком вкрай рідко можуть стати причиною полінозу.

Для прояву перших ознак алергії не обов’язково, щоб за вікном вже щосили розпустилися квіти. Адже вітер може принести пилок і з південних районів, де цвітіння вже йде повним ходом. Тому дивуватися початку нежиті, коли на деревах ще не розпустилися бруньки, не варто.

Якщо не лікувати захворювання , дуже легко у додаток можна придбати ще й астму. Не бажано займатися самолікуванням. У таких випадках краще звернутися до лікаря алерголога.

 

                                 

Переглядів: 318 | Додав: kivertsitercentr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Новини
[19.11.2018]
Лекція: " Чим небезпечний кір "
[19.11.2018]
Школа цукрового діабету
[20.08.2018]
Лекція : " корисні властивості болгарського перцю "
[20.08.2018]
Клуб "Будьте здорові" Тема. Корисні властивості кизилу. Застосування в народній медицині.
[12.07.2018]
Клуб Психологічного здоров'я
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
















Тех. підтримка сайту: m4dn3ss
Створити безкоштовний сайт на uCoz