Меню сайту
Форма входу
Пошук
КОНТАКТНІ ДАНІ
Адреса установи:

Україна, Волинська обл., м.Ківерці, вул. 17вересня 6 А
Контактні телефони:

(03365) 2-15-02, 3-10-48
Електронна пошта:

kivertsi.tercentr@gmail.com
Головна » 2018 » Листопад » 19 » Лекція: " Чим небезпечний кір "
10:25
Лекція: " Чим небезпечний кір "

В Україні сплеск цього захворювання спостерігається кожні 5-6 років. За останні півроку кількість випадків кору зросла у десятки разів. У кількох областях через поширення хвороби школярам продовжили зимові канікули, у столиці на місяць заборонили відвідувати садки дітям без щеплень. Журналісти б’ють на сполох, а противники щеплень продовжують відстоювати свою позицію .

Кір – це вірусне захворювання, яке може спричинити тяжкі ускладнення здоров’я і навіть смерть. Вірус кору вражає лише людей і швидко передається через повітря. Тому, як свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), 9 із 10 нещеплених людей, які контактують із хворим, заражаються. Симптоми кору схожі на ознаки інших вірусних захворювань. Це – висока температура, головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей, пронос та блювота. Відмінною ознакою кору є поява червоного висипу на 4-5 день хвороби. Триває такий стан до 4 тижнів і більше.

Варто пам’ятати, що ліків від кору не існує. Організм повинен сам подолати вірус, виробляючи відповідні антитіла. Саме тому ця хвороба небезпечна для дітей і дорослих із поганим імунітетом чи вродженими генетичними вадами. При цьому, дорослі переживають хворобу набагато тяжче.

За словами лікарів, кір може спричинити пневмонію, викликати вушну інфекцію і запалення мозку (енцефаліт). Більше того, у деяких випадках він може призвести до інвалідності і навіть смерті. Основний спосіб профілактики цієї інфекції - активна імунізація. Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців , ревакцинація - у шість років . Імунізація проти кору також проводиться раніше не привитим підліткам, що й не хворіли кором, у віці 15-17 років і дорослим у віці до 35 років. Тож , при виникненні перших симптомів, негайно звертайтеся до медичних установ, адже ваше здоровя у ваших руках.

 

 

 

 

Переглядів: 585 | Додав: kivertsitercentr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Новини
[19.11.2018]
Лекція: " Чим небезпечний кір "
[19.11.2018]
Школа цукрового діабету
[20.08.2018]
Лекція : " корисні властивості болгарського перцю "
[20.08.2018]
Клуб "Будьте здорові" Тема. Корисні властивості кизилу. Застосування в народній медицині.
[12.07.2018]
Клуб Психологічного здоров'я
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
















Тех. підтримка сайту: m4dn3ss
Створити безкоштовний сайт на uCoz